image
Sursa foto: privesc.eu

Dodon caută din nou răspunsuri la Curtea Constituțională: „Probabil sunt două săptămâni până la dizolvarea Parlamentului”

Președintele Igor Dodon a anunțat că a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională privind termenul-limită pentru dizolvarea Parlamentului.

„M-am adresat pentru a avea claritate care e termenul-limită: de când se încep acele trei luni, de pe 9 aprilie când rezultatele sunt confirmate de CC sau de pe 21 martie când a fost prima ședință de constituire”, a explicat Dodon, în timpul unui briefing la Președinție.

„Vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați. Oamenii așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare, așteaptă ca deputații să se apuce în sfârșit de lucru. Vreau să fac un apel către deputați. Sau vă apucați de lucru, primiți salarii de zece ori mai mari decât pensii... Sau formați majoritate parlamentară sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit, rânza moldovenească nu vă permite”, a declarat Dodon.

Șeful statului a adăugat că, cel mai probabil, sunt două luni până Parlamentul urmează să fie dizolvat.

„Dacă nu găsiți limbă comună, nu creați majoritate parlamentară, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul. Vremea poșlo”, a încheiat Dodon, evitând să răspundă la întrebările presei.

Amintim că Blocul ACUM Platforma DA și PAS a cerut convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul căreia să fie aleasă conducerea Parlamentului și să fie votate inițiativele legislative antioligarhice.

Cei de la ACUM au reiterat că vor renunța la funcția de președinte al Parlamentului imediat după votarea, promulgarea și publicarea legilor din Pachetul Antioligarhic.

Socialiștii au respins însă propunerea blocului ACUM Platformei DA și PAS de a organiza ședința Parlamentului, calificându-o drept uan „nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: