image
Sursa foto: nypost.com

Un fost agent FBI dezvăluie cum poți „citi” comportamentul unei persoane

Descifrarea limbajului nonverbal este o artă, iar dacă o poți stăpâni atunci vei fi capabil să iei decizii mai bune în viața reală. Joe Navarro, un fost agent FBI și un specialist în limbajul nonverbal, a explicat pentru Wired felul în care comunicăm nonverbal, a demitizat anumite înțelesuri legate de anumite gesturi pe care le facem și a povestit modul în care un gest banal l-a dat de gol pe un spion.

„Felul în care o persoană se îmbracă și felul în care merge înseamnă ceva. Noi folosim aceste informații pentru a afla ce este în mintea unei persoane”, spune Navarro.

El spune că dacă îți încrucișezi brațele atunci când vorbești cu o persoană nu înseamnă că nu placi acea persoană sau că te simți amenințat. Navarro spune că acel gest este unul de calmare. „Te îmbrățișezi singur. Acest obicei apare mai des în public, decât în privat”.

Un alt mit legat de decepție este cel al privitului în sus sau în jos atunci când o persoană răspunde la o întrebare. Fostul agent FBI spune că acesta este doar un mod de procesare a informației și nu înseamnă că cineva te minte dacă se uită în sus când îți răspunde la o întrebare.

Gestul banal care l-a dat de gol pe un spion

Fostul agent FBI a scris o carte despre comunicarea nonverbală și a descris câteva gesturi care ne dau de gol. Atunci când ceva nu ne place, instictual facem o grimasă cu nasul, când suntem relaxați tindem să înclinăm capul într-o parte, iar atunci când ne simțim amenințați sau anxioși împreunăm degetele de la mâini.

El a povestit și cum un gest banal l-a dat de gol pe un spion. Autoritățile din altă țară le-au spus celor de la FBI că au un cetățean american care ar putea fi un spion pentru o altă putere. Ei l-au urmărit și într-un clip video se putea vedea cum acea persoană cumpără flori de la o florărie apoi intră într-o mașină. Ce l-a făcut pe Navarro să creadă că este spion pentru o țară din Estul Europei? Faptul că a ținut florile în jos, nu în sus, după cum obișnuiesc americanii, scrie Playtech.

„L-am arestat și l-am întrebat dacă vrea să știe cum ne-am dat seama cine este. I-am zis că l-au dat de gol florile și atunci a mărturisit tot”, a spus Navarro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: