Dumitru Alaiba, despre solicitarea lui Sergiu Sîrbu de la FISC: „Voi face o interpelare similară despre restul membrilor parlamentului. Să vedem câte impozite achită miliardarii”

Deputatul Dumitru Alaiba susține că va trimite o solicitare asemănătoare a deputatului democrat, Sergiu Sîrbu, prin care a cerut Serviciului Fiscal de Stat (FISC) informații cu privire la impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii, achitate în bugetul public național pentru o perioadă de acum 10 ani, pentru cei 26 de deputați ai Blocului ACUM.

Foto: UNIMEDIA

„Mă bucur că Sergiu Sîrbu şi-a revenit după contuzia cerebrală şi a făcut prima interpelare, din câte se pare - să ceară de la Fisc informație câte impozite au plătit membrii blocului ACUM. Avem dreptul să ştim, pe nume, cine şi câte taxe plăteşte în buget şi să le mulțumim celor ce achită impozite onest, sau să-i condamnăm public pe cei ce nu o fac. Între timp, la revenire în țară, voi face o interpelare similară despre restul membrilor parlamentului. Să vedem câte impozite achită miliardarii”, a scris Alaiba pe pagina sa de facebook.

Dumitru Alaiba / Sursa:Dumitru Alaiba/facebook

UNIMEDIA amintește că Sergiu Sîrbu, a solicitat FISC-ului informații cu privire la impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii, achitate în bugetul public național pentru o perioadă de acum 10 ani, inclusiv dezagregat pentru fiecare an în parte, pentru cei 26 de deputați ai Blocului ACUM.

De asemenea, democratul a cerut autorităților de control fiscal din Germania informații cu privire la averea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, suspectându-l de „posibile acțiuni de evaziune fiscală, nedeclararea bunurilor și/sau acțiuni transfrontaliere de spălare de bani”.


Pub