ZdG: Cine este Leonid Oleinicenco, noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal

Leonid Oleinicenco a fost ales, acum câteva minute, noul președinte al forului fotbalistic național. Acesta a fost unicul candidat înscris în cursă și a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliați.

Leonid Oleinicenco are 37 de ani și este economist de profesie, fiind absolvent al facultății Finanțe și Contabilitatea Firmei a Academiei de Studii Economice din Moldova.

Foto: captură video

Potrivit reporterilor de la Ziarul de Gardă, între 2006 și 2009 a fost angajat al Curții de Conturi a R. Moldova. În ultimii 10 ani, din 2009 până în prezent, a lucrat la FMF. A fost director financiar, iar ulterior director executiv, funcție introdusă în structura FMF-ului în aprilie 2016.

Oleinicenco a fost unicul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de președinte al FMF. Deși, conform Statutului FMF, un candidat la funcția de președinte al FMF trebuie să prezinte în sprijinul său semnăturile a numai 20 de membri afiliați, Oleinicenco a adunat semnăturile a 109 din totalul de 120 de membri afiliați. Doar 11 membri afiliați nu au semnat pentru înaintarea lui Oleinicenco în calitate de candidat. Astfel, dat fiind faptul că fiecare dintre cei 120 de membri afiliați poate semna în susținerea unui singur candidat, nicio altă persoană nu a mai putut să se înscrie în alegerile pentru șefia forului fotbalistic național.

Oleinicenco va conduce FMF până în 2021 când urmează să fie organizate noi alegeri pentru funcția de președinte al FMF.

La trei săptămâni după ce Ziarul de Gardă a publicat investigația „Șefi pe viață la FMF: Afacerea „Fotbalul”, șeful Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, și-a dat demisia. Cebanu s-a aflat în fruntea Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) timp de 22 ani, începând cu anul 1997.

Ulterior, Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, și-a dat demisia, după 22 de ani la șefia instituției printr-un anunț publicat pe pagina oficială a Federației.


Pub