Președinta Organizației Teritoriale Buiucani a PD, numită șef interimar la Direcția Educație Buiucani

Tatiana Golban, președinta organizației femeilor democrate a sectorului Buiucani, a fost numită zilele trecute șefă interimară a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău. Șeful adjunct al Direcției municipale Educație, care a numit-o în funcție, afirmă că decizia nu are nici o legătură cu activitatea politică a Tatianei Golban, scrie Moldova Curată.

Foto: moldovacurata.md

În ultimele două săptămâni, la Direcția Educație Buiucani s-au schimbat 3 directori. S-a întâmplat după ce, la 23 aprilie 2019, Judecătoria Chișinău l-a restabilit în funcție pe Ion Vrânceanu, demis anterior pentru că fusese urmărit penal într-un dosar de corupție. La 13 mai Ion Vrânceanu a fost reanagajat, executându-se astfel decizia instanței.

Pentru a-i face loc lui Ion Vrânceanu, persoana care ocupa funcția de director, Veronica Solomițchi, a fost demisă. ”Când am revenit din concediu de boală mi s-a spus că raporturile de muncă au fost încetate, iar dl Vrânceanu era angajat”, ne-a spus Veronica Solomițchi.

Vrânceanu însă, nu a lucrat nici o săptămână, întrucât la 18 mai a fost demis din nou.

”Am demis-o atunci fără motive pe Veronica Solomițchi, ca să pot executa hotărârea judecății. Altfel aș fi fost penalizat. Cât despre Ion Vrânceanu, motivele demisiei sunt în hotărârea Curții Supreme de Justiție pe dosarul său. Pentru informație, el a fost restabilit în funcție, dar nu achitat”, a spus pentru Moldova Curată Valeriu Mârza, directorul adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, care conduce instituția pe durata concediului directoarei Rodica Guțu.

Fostă candidată PDM la alegerile parlamentare, devenită șefă interimară de Direcție

După demisia lui Ion Vrânceanu, în funcția de șefă-interimară a Diecției Educație Buiucani a fost numită Tatiana Golban, profesoară de biologie și chimie și directoare adjunctă a Liceului ”Onisifor Ghibu” din Chișinău. Valeriu Mârza spune că aceasta este o soluție temporară, până la decizia Curții de Apel în litigiul de restabilire în funcție a lui Ion Vrânceanu. Ulterior se va organiza un concurs pentru această funcție.

”Noi am rugat-o foarte frumos, având în vedere că ea activează în sector de foarte mulți ani, să ne scoată din impas în situația asta”, aexplicat Valeriu Mârza numirea Tatianei Golban. El spune că nu știe și nu îl interesează activitatea politică a noii șefe. ”La noi toată țara e memru de partid, chiar nu mă interesează acest lucru. Mă interesează persoana să fie competentă și să lucreze”, a spus șeful adjunct al DGETS. Întrebat de ce nu a fost numită înapoi Veronica Solomițchi, Valeriu Mârza a răspuns că ”procedural nu era corect” și că ”nu au fost temeiuri” pentru asta.

Tatiana Golban declară un Mercedes care ar costa 159 de lei

Tatiana Golban este profesoară de biologie și chimie, are 41 de ani și până acum a fost directoare adjunctă a Liceului Onisifor Ghibu din Chișinău, așa cum reiese din datele biografice depuse de ea la CEC, în campania pentru alegerile din 2019. Ea a candidat cu numărul 26 pe lista națională a PDM și face parte din Consiliul Național Politic al acestei formațiuni.

Citește continuarea pe Moldova Curată.


Pub