Șoferii au fost astăzi sub „lupa” INP: 70 de conducători s-au ales cu procese-verbale

Astăzi, 22 mai, 70 de șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce ofițerii INP au desfășurat o acțiune în scop de a identifica conducătorii auto care se eschivează de la răspunderea contravențională pentru încălcarea RCR. Astfel, printr-un filtru instalat pe șoseaua Hîncești, intrarea în municipiul Chișinău, în doar câteva ore au fost verificate circa 270 de autovehicule.

Foto: UNIMEDIA

- 70 șoferi s-au ales cu procese-verbale; - 40 au primit citații de prezentare la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare.

În baza unei analize efectuate în urma acestor verificări, s-a constatat că depășirea limitei de viteză este cea mai frecventă încălcare comisă de conducătorii auto, urmată de nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră ș.a.

Totodată, reprezentanții din cadrul Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI au informat conducătorii auto despre fenomenul corupției și consecințele ei asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, asupra întregii societăți, dar și despre posibilităţile şi căile de denunţare a cazurilor de corupţie.


Pub