Mișcarea Civică Europeană, apel către deputați: Situația care se prefigurează riscă să arunce R. Moldova în haos

„Ne adresăm tuturor deputaților, aleși în Parlament la 24 februarie 2019, să se responsabilizeze, să depășească abordările sterile și belicoase, să inițieze un dialog constructiv în baza Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, să elaboreze în comun Foaia de parcurs 2019-2022, să constituie o majoritate parlamentară, aptă să readucă în prim-plan valorile democrațiilor europene. Cel puțin acesta reflectă mesajul apelului Mișcării Civice Europene, reprezentanții căreia se arată îngrijorați de impasul politic din Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„După mai bine de două luni de la data alegerilor, deocamdată nu se prefigurează nicio majoritate parlamentară. Partidele politice din legislativ continuă retorica păguboasă din campania electorală și împing lucrurile spre alegeri anticipate. Însă acestea nu sunt o soluție, ele nu vor schimba temeinic configurația Parlamentului.

Situația care se prefigurează riscă să arunce R. Moldova în haos, să torpileze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, să schimbe orientarea politică și să federalizeze R. Moldova”, se arată pe pagina de Facebook a Mișcării Civice Europene.

Mişcarea Civică Europeană / Sursa:fb
Mişcarea Civică Europeană / Sursa:fb
Mişcarea Civică Europeană / Sursa:fb

Amintim că astăzi, 22 mai, șeful statului Igor Dodon a susținut o conferință de presă în care a anunțat faptul că le oferă celor patru formațiuni parlamentare două săptâmâni la dispozție, pentru a crea o majoritate și a alege un președinte de Parlament și un Guvern.


Pub