Maia Sandu, despre ultimatumul lui Igor Dodon: Probabilitatea desfășurării alegerilor anticipate este foarte mare, însă blocul ACUM rămâne deschis pentru negocieri

După anunțul lui Igor Dodon precum că le oferă celor patru formațiuni parlamentare două săptâmâni la dispozție, pentru a crea o majoritate și a alege un președinte de Parlament și un Guvern, lidera PAS, Maia Sandu, a venit cu o reacție.

Foto: UNIMEDIA

„Știm lucurul ăsta și fără să ne spună el. În același timp, înțelegem că a făcut o adresare la Curtea Constituțională ca să se clarifice lucrurile, dacă vorbim de 9 iunie ca termen limită sau dacă totuși este alt termen. O să vedem ce o să spună Curtea Constituțională, dar cred că trebuie să ne orientăm la termenul de 9 iunie”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”.

Mai mult decât atât, lidera PAS, Maia Sandu, a menționat că în situația în care nu există voință politică să se purceadă la alegera unui președinte de Parlament și votarea unui pachet de legi, există riscul organizării alegerilor anticipate.

„Alegeri anticipate care nu vor fi nici libere și nici corecte, ci după modelul celor care s-au întâmplat în 24 februarie”, a susținut co-fondatoarea blouclui ACUM.

Întrebată în ce măsură s-ar putea ajunge la algeri anticipate, Maia Sandu a menționat că probabilitatea este una foarte mare.

„Noi am fost cei care am venit cu propuneri foarte concrete pentru a rupe acest blocaj[...]Suntem deschiși în continuare”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că astăzi, 22 mai, șeful statului Igor Dodon a susținut o conferință de presă în care a anunțat faptul că le oferă celor patru formațiuni parlamentare două săptâmâni la dispozție, pentru a crea o majoritate și a alege un președinte de Parlament și un Guvern.


Pub