Tu-134 a efectuat ultimul zbor civil în Rusia

PE SCURT

Aeronava de pasageri Tu-134 a efectuat astăzi ultimul zbor civil în Rusia. Avionul Tu-134 urmează a fi transmis unui muzeu de pe aeroportul Tolmaceovo din Novosibirsk.

Pe 22 mai, ora 8:15, Tu-134 al companiei Alrosa Airlines, care a decolat din orașul Mirnîi din Iakutia, a aterizat cu succes pe Aeroportul din Novosibirsk, rezultă dintr-un tablou online de pe site-ul aeroportului. La bord au fost 72 de pasageri.

PE LUNG

Cu acest zbor compania Alrosa sistează operarea lui Tu-134 în zborurile civile. În ultimii doi ani, Alrosa a fost singura companie care a folosit acest avion pe curse regulate, notează TASS.

Tu-134 continuă să fie folosit în Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Tu-134 a fost una dintre cele mai populare aeronave de pasageri din Rusia. A fost creat în 1960 în biroul Tupolev. A efectuat primul zbor în 1963. În 20 de ani de producție, au fost lansate 854 de aeronave din acest model.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.