Un șofer urmărit câțiva kilometri de un echipaj mobil al Vămii. Aducea mărfuri de contrabandă de la piața „KM 7” din Odessa// VIDEO

PE SCURT

Un bărbat din Chișinău este cercetat de subdiviziunile specializate ale Vămii pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Aceasta după ce bărbatul procura mărfuri de la piața „KM 7” din orașul Odessa, Ucraina, și le aducea în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Activitatea ilicită a acestuia a fost stopată în urma unui filtru al echipelor mobile. Bărbatul a refuzat să reacționeze la somațiile vameșilor, astfel, pe lângă trafic ilicit, acesta va fi cercetat și pentru nesupunerea față de cerințele legale ale funcționarilor vamali.

PE LUNG

Reținerea a avut loc la intrarea în municipiul Chișinău, după o urmărire, de câțiva kilometri, a suspectului, care a refuzat să stopeze la solicitarea inspectorilor echipajului mobil.

Observând ofițerii vamali, bărbatul a accelerat și a încercat să se strecoare printre mașini, creând situații de accident. Într-un final, după ce a fost depășit de mașina echipajului Vămii, bărbatul a stopat, fiind escortat la terminalul vamal de la Petricani.

În urma controlului efectuat, inspectorii vamali au depistat 2.837 de articole vestimentare, 633 de perechi de încălțăminte, 120 de ceasuri de mână, bijuterii și curele, fără niciun act de proveniență.

O bună parte din articole au marcajele unor branduri renumite, prin urmare, autenticitatea acestora urmează a fi verificată.

Valoarea lotului reținut depășește 500.000 de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.