400 de câini vor fi sterilizaţi de veterinari americani veniţi la Chişinău

PE SCURT

15 veterinari americani, reprezentanți ai organizației internaționale „World Vets”, se află în această săptămână la Chișinău pentru a ajuta autoritățile de profil să asigure controlul populației canine din capitală.

Misiunea are ca scop instruirea medicilor veterinari din municipiul Chișinău, precum și sterilizarea a circa 400 de animale, anunță Primăria capitalei.

PE LUNG

Veterinarii străini activează la Centrul de Sterilizare din Chișinău de luni, 20 mai, fiind asistați zilnic de 10-15 voluntari, studenți de la facultatea de profil a Universității Agrare din Moldova.

Specialiștii fac circa 100 de intervenții zilnic.

Cetățenii care nu-și pot permite serviciile respective la clinici private din cauza costurilor ridicate, dar și agenții economici, deținători de câini (șantiere de construcție, cooperative de garaje) sunt chemați să-și aducă animalele de companie la Centrul de profil pentru sterilizare.

Telefon de contact, Centrul de sterilizare: 078169035.

Precizăm că misiunea curentă este a doua din acest an. Prima activitate de profil cu veterinari străini, din România, a fost la Chișinău în luna martie.

În prezent, administrația publică locală Chișinău poartă negocieri pentru încă 2 misiuni de profil, care urmează să aibă loc în această vară.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.