Premierul britanic, în căutare de sprijin
Externe 22 mai 2019, 20:50 | 773

Premierul britanic Theresa May a promis sa vina in Parlament

Premierul britanic Theresa May a promis sa vina in Parlament, la inceputul lunii iunie, cu o oferta originala privind Brexit si cu o serie de compromisuri. Despre ce este vorba, aflati din grupajul de stiri externe pe scurt.

MAREA BRITANIE Theresa May a dat asigurări că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit. Nu a exclus nici rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană. Totodată, premierul britanic a subliniat că Regatul Unit nu va ieşi din spațiul comunitar, dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.

ARGENTINA În Argentina a început procesul fostului președinte Cristina Kirchner, care a condus țara în perioada 2007 - 2015. Fiind candidat pentru funcția de vicepreședinte la alegerile din octombrie, Kirchner a ajuns în instanță pentru abateri în atribuirea unor contracte publice. Totodată, ea este vizată în mai multe anchete deschise pentru spălare de bani, îmbogățire ilicită, deturnare de fonduri și mită. Fostul președinte argentinian neagă acuzațiile și spune că este victima persecuției venite din partea actualului șef de stat, Mauricio Macri.

SERBIA Serbia a introdus pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, pentru viol şi crimă atunci când victimele sunt copii, femei însărcinate şi persoane lipsite de ajutor. Legea care a stat la baza modificării a fost numită ”Tijana”, după numele unei adolescente de 15 ani, care, în 2014, a fost răpită, violată şi ucisă. Petiția de amendare a Codului penal a fost propusă de către tatăl victimei. Anterior, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei i-a solicitat Belgradului să reconsidere decizia, întrucât regulile europene în domeniu prevăd că o sentinţă pe viaţă trebuie să includă posibilitatea eliberării. 

Opinia ta contează. Comentează!