Ceartă din cauza apeductului
Social 22 mai 2019, 22:31 | 2136

Locuitorii din Cruglic îi acuză pe consilierii PD că vor să preia abuziv apeductul din sat

Scandal in satul Cruglic, raionul Criuleni. Alesii locali sunt acuzati de faptul ca vor sa transmita sistemul de apeduct, aflat in gestiunea unei asociatii obstesti, catre o companie controlata de un consilier afiliat Partidului Democrat. Satenii, care au platit pentru edificarea apeductului, nu vor ca acesta sa ajunga pe mana unor persoane care ar avea de tras foloase. De cealalta parte, alesii locali afirma ca seful asociatiei obstesti ar stabili un tarif mai mare decat ar fi necesar. 

Ion Morari, șeful Asociației Obştești „Flutura”, în gestiunea căreia se află apeductul din satul Cruglic, a cerut consilierilor locali să adopte tariful unic de zece lei și 40 de bani pentru un cub de apă.

Unii consilieri PD s-au arătat nemulțumiți de noul tarif, care ar fi unul exagerat. Potrivit acestora, dacă apeductul ar fi în gestiunea administrației publice locale, prețul ar fi mai mic.

Alți consilieri consideră că tariful de 10 lei și 40 de bani este justificat, deoarece la factura de plată se mai adaugă și doi lei pentru pierderile de apă.

Șeful Asociației Obştești „Flutura” crede că unii consilieri ar vrea ca apeductul să fie gestionat de compania consilierului PD Gheorghe Hârștioagă. Toate acțiunile ar ghidate de un interes electoral, afirmă Ion Morari.

Consilierul Gheorghe Hârștioagă susține că a scris anterior o cerere pentru ocuparea funcției de șef al unei companii, însă între timp s-a răzgândit.

Oamenii din Cruglic, care au contribuit la construcția apeductului cu propriii bani, se arată împotriva schimbărilor propuse de către consilieri.

Primarul satului Cruglic, Gheorghe Druță, afirmă că toată istoria cu transmiterea dintr-o gestiune în alta a apeductului este o aberație.

Sistemul de apeduct din satul Cruglic a fost construit în anul 2009. Sătenii au cotizat 500 de mii de lei, iar Fondul de Investiții Sociale din Moldova a contribuit cu 25 de mii de dolari. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie