19:15:10 23.04.2024
Stiri

Noul președinte ucrainean cere SUA și UE înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei

Știri 22.05.2019 08:01 Vizualizări1142 Autor: Ziarul National
Noul președinte ucrainean cere SUA și UE înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei


Noul președinte al Ucrainei a cerut SUA să continue înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, potrivit comunicatului serviciului de presă al lui Zelenski, despre întâlnirea șefului statului cu reprezentanții administrației și al Congresului SUA, care au sosit la Kiev pentru a participa la ceremonia oficială de inaugurare.

„Aș dori să vă îndemn că Statele Unite să continue să înăsprească sancțiunile împotriva Federației Ruse”, a spus Zelenski, mulțumind părții americane pentru rolul său în restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și pentru contribuții la promovarea reformelor interne.

„Statele Unite sunt un partener puternic și foarte serios pentru Ucraina, în primul rând pentru apărarea în fața agresiunii Rusiei. Nu putem să rezistăm singuri în fața agresiunii Rusiei în Donbas și Crimeea, de aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră”, s-a adresat Zelenski membrilor delagatiei americane.

Același subiect a fost atins și la întâlnirea lui Zelenski cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

„Sporirea sancțiunilor împotriva Federației Ruse ca raspuns la agresiune este speranța noastră ce mai mare. Sper că presiunea sancțiunilor UE va continua”, a spus Zelenski și a adăugat că acest lucru este vital pentru țară și pentru oamenii „pe care îl pierdem în Donbas“.

Pe lângă sancțiuni, Zelenski a discutat cu Sefcovic despre problemele privind cooperarea dintre Ucraina și UE, contracararea agresiunii Kremlinului în Donbas, perspectivele de eliberare a Crimeei, precum și negocierile privind acordul de tranzit al gazului. Liderul ucrainean a menționat că se bazeaza pe ajutorul Comisiei Europene în negocierile dintre Ucraina, UE și Rusia privind contractul de tranzit al gazului rusesc.

Luni, 20 mai, Vladimir Zelenski a preluat oficial funcția de președinte al Ucrainei. În discursul său inaugural, noul șef de stat a anuntat catvea dintre urmatoarele sale decizii, în special, cea privind dizolvarea Radei Supreme. De asemenea, el a cerut demisia guvernului, în speciala a ministrului apararii, dar și a șefilor SBU și Procuraturii Generale.

Zelenski a adaugat că este dispus să sacrifice ratingurile, popularitatea și postul prezidențial pentru a opri razboiul din estul țării. În același timp, el a subliniat că acest lucru ar trebui să se întâmple fără pierdere de teritorii. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea de redobandire a Crimeei: „deși este imposibil să pierzi ceea ce deja este al tău”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md