08:28:30 25.04.2024
Stiri

Usatîi dezvăluie cum se implică Federația Rusă în politica din R. Moldova: „M-au dus la o discuție profilactică...”. De ce fracțiunea PSRM a fost invitată in corpore la Moscova

Politică 22.05.2019 09:27 Vizualizări14694 Autor: Ziarul National
Usatîi dezvăluie cum se implică Federația Rusă în politica din R. Moldova: „M-au dus la o discuție profilactică...”. De ce fracțiunea PSRM a fost invitată in corpore la Moscova


Federația Rusă se implică brutal în politica din R. Moldova, decide șefii de partide și coaliții de colaborare la Chișinău, iar fracțiunea socialiștilor a fost invitată recent in corpore la Moscova pentru ca deputații să fie atenționați.

Dezvăluirile au fost făcute ieri-seară de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, culmea, într-o emisiune a Nataliei Morari.

Usatîi susține că se află de jumătate de an „în Europa, pe vapoare, pe iahturi”, plecând din Federația Rusă după perchezițiile efectuate la domiciliul său de la Moscova, în noiembrie 2018. El recunoaște că are „probleme” în Federația Rusă, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că i le-ar fi creat.

„Ziua mi-au luat de acasă toate computerele, banii, inclusiv ai oamenilor care ajutau prin gospodărie. Seara, după percheziții, m-a dus la o discuție profilactică. Iată, ai ultima șansă, mi-au spus. Cedezi partidul. Ce înseamnă cedezi partidul? Mi s-a răspuns: noi o să alegem un președinte nou, tu scrii o hârtie că nu vei mai face declarații împotriva lui Dodon. În două săptămâni te întâlnești cu socialiștii și semnezi o hârtie despre o coaliție, colaborare ș.a.m.d.”, a dezvăluit Usatîi.

Acesta a spus că a purtat discuția cu un „colonel” dintr-o structură de forță, fără să dea nume, iar Natalia Morari a presupus că e vorba de FSB sau GRU, instituții care ar „răspunde” de R. Moldova la Moscova.

Liderul Partidului Nostru mai spune că Igor Dodon ar avea acum probleme mari, după ce a „mințit” rușii că socialiștii vor lua majoritatea în Parlament.

Iar faptul că Dodon și toți deputații din fracțiunea socialiștilor au fost chemați separat la Moscova „înseamnă că nu există încredere în Dodon și deputații socialiști au fost chemați la profilactică, pentru ca cineva să nu se rătăcească întâmplător pe la Nobil sau GBC”, spune Usatîi.

„Lui Dodon i s-a spus clar: încetează să te atingi de fracțiunea socialiștilor să le spui ce să facă. Are cine să discute cu ei”, a încheiat Renato Usatîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md