05:21:09 25.04.2024
Stiri

OPINIE // Blocul „ACUM” nu are viitor și îi este sortit să moară politic

Politică 22.05.2019 13:19 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
OPINIE // Blocul „ACUM” nu are viitor și îi este sortit să moară politic facebook


Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul Vlad Darie în emisiunea „Fabrika” de la Publika TV și se referă la comportamentul blocului „ACUM”, transmite IPN.

În opinia lui, blocul nu are viitor politic. „Faptul că blocul „ACUM” încă până la alegeri a semnat un angajament că nu va negocia cu nimeni, iar negocierea este principalul instrument al activității politice, înseamnă că este vorba de lipsă de rațiune”, spune jurnalistul.

Potrivit lui, maniera blocului „ACUM” de a se comporta în relația cu adversarii arată că scopurile entității politice sunt înguste, de a distruge pe cineva, iar toate celelalte componente ale programului politic sunt doar un paravan al unei idei fixe de a distruge.

Politologul Ruslan Șevcenco consideră că blocul „ACUM” se ține de ideea care presupune că nu poate ceda anumite funcții socialiștilor, nu poate schimba mesajul inițial de a obține funcția de președinte al Parlamentului și șef al Guvernului, necesitatea de a aproba cele șapte legi din pachetul de deoligarhizare și imposibilitatea de a-și promova programul politic pentru patru ani împreună cu socialiștii.

„Se vede că ei o să se țină de acest mesaj și în continuare, până la 21 iunie, ultima zi prevăzută de legislație până la anunțarea alegerilor anticipate”, spune Ruslan Șevcenco. În opinia lui, acest mesaj se va menține și în viitoarea campanie electorală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md