23:43:23 19.04.2024
Stiri

DESCIFRAREA mesajului transmis astăzi de Dodon: „Liderul de facto al PSRM pune punct speranțelor „ACUM” de a prelua guvernarea cu ajutorul socialiștilor”

Politică 22.05.2019 16:00 Vizualizări2018 Autor: Ziarul National
DESCIFRAREA mesajului transmis astăzi de Dodon: „Liderul de facto al PSRM pune punct speranțelor „ACUM” de a prelua guvernarea cu ajutorul socialiștilor” captură privesc.eu


Prin ieșirea de astăzi în fața presei, președintele Igor Dodon a transmis, de fapt, un mesaj deputaților Blocului „ACUM”, care optează pentru o guvernare informală cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova, iar în acest sens au înaintat mai multe cerințe, inclusiv alegerea lui Andrei Năstase în calitate de spicher.

Potrivit editorialistului Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, sesizarea Curții Constituționale de către Igor Dodon, care vrea să afle care e termenul-limită în care poate dizolva Parlamentul, în cazul în care nu este constituită o majoritate parlamentară, este un pas logic.

„Demersul lui Dodon este logic. Timpul expiră și nu e clar când a început numărătoarea celor trei luni pe care le are la dispoziție Parlamentul pentru a forma un guvern. Unii spun că numărătoarea începe de la 9 martie, odată cu validarea, de către Curtea Constituțională, a mandatelor noilor aleși, alții - de la 21 martie, când a fost convocată prima ședință a Parlamentului nou ales. Pe de altă parte, liderul de facto al PSRM pune punct speranțelor liderilor Blocului „ACUM” de a prelua guvernarea cu ajutorul socialiștilor (și al Moscovei)”, crede sursa citată.

De menționat că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, șeful statului i-a anunțat pe deputați că mai au la dispoziție două săptămâni pentru a forma o majoritate parlamentară, în caz contrar va fi nevoit să semneze decretul de dizolvare al actualului Legislativ.

„Sau vă apucați de lucru, creați majoritate parlamentară, alegeți conducerea Parlamentului, mergem împreună cu alegerea guvernului sau recunoașteți că ambițiile nu vă permite asta. Rânza moldovenească, unii o numesc românească, dar tot moldovenească e la toți, nu vă permite să găsiți limbă comună. Atunci duceți-vă la anticipate. Ajunge cu jocurile încolo-încoace”, a avertizat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md