image
Sursa foto: EPA

Andrei Năstase: „Plahotniuc a încercat să mă corupă”

Liderul PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, ar fi încercat să-l corupă pe Andrei Năstase. Cel puțin așa susține președintele Platformei DA, care spune că în 2012, atunci când vorbea public despre atacuri raider, despre spălătoria de bani ai mafiei rusești, despre preluarea băncilor și televiziunilor, Plahotniuc i-a transmis, printr-un intermediar, un mesaj prin care îi propunea bani și funcții în schimbul tăcerii.

„În 2012 a încercat să mă corupă. Îmi propunea bani, funcții… Voia să-mi cumpere tăcerea”, a declarat Andrei Năstase, la TV8. Copreședintele ACUM a evitat să spună numele intermediarului, dar a precizat că este vorba despre cineva din presă.

„Aș pune într-o situație jenantă pe cineva la care eu țin. Cineva din presă mi-a transmis un mesaj de la Plahotniuc. Eram în Germania atunci și, când am revenit acasă, primul lucru care l-am făcut a fost să merg la televiziune și să-l trimit acolo de unde a venit pe lumea asta”, a punctat politicianul.

Andrei Năstase a explicat și motivul din care Plahotniuc și-ar fi dorit să-l corupă. „Vorbeam despre atacurile raider, despre spălătoria mafiei rusești, despre preluarea de bănci, de televiziuni. Dânsul avea interesul ca eu ca și avocat să mut hârtiile de la o instanță la alta. Să fac demersuri, scrisori, apeluri. Important era să nu ies la televizor, pentru că-l deranja”, a mai spus Năstase.

Telefonat pentru o replică, Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: