image
Sursa foto: IGSU

FOTO // Zeci de gospodării afectate în urma ploilor în ultimele 24 de ore

În urma precipitaţiilor abundente care au avut loc pe teritoriul ţării în ultimele 24 de ore, a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor din peste 20 de gospodării, o grădiniță și opt fântâni. Au fost afectate și hectare agricole, care se află acum în atenția comisiilor pentru situații excepționale.

Potrivit IGSU pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au fost solicitaţi în cel puţin 20 de situaţii pentru evacuarea apelor, care s-au scurs în grădinile, beciurile şi subsolurilor gospodăriilor din ţară.

Cela mai multe indundații, au fost înregistrate în raionul Rîşcani, unde salvatorii au pompat apa din opt gospodării și o grădiniță.

Iar în localitatea Rubelniţa, raionul Soroca, precipitațiile au afectat opt fântâni din sat.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localităţi din raioanele Ocniţa, Sîngerei, Drochia, Edineţ, Călăraşi, Rezina, dar şi Ungheni. În urma precipitaţiilor înregistrate au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole. La moment comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în tern pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: