image
Sursa foto: wikipedia.org

Un cerb nobil, de 157 de kg, din rezervaţia „Plaiul Fagului”, ucis de doi bărbați din Ungheni; Ce riscă braconierii

Doi bărbați din raionul Ungheni au fost condamnați pentru vânatul ilegal al unui cerb nobil din rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”.

Potrivit probatoriului, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2019, bărbații au participatipat la o partidă neautorizată de vânătoare pe raza pădurii din rezervaţia naturală „Plaiul Fagului”, amplasată pe teritoriul satului Rădenii Vechi, Ungheni.

Astfel, într-o perioadă interzisă pentru vânătoarea de mamifere, înarmaţi cu arme de vânătoare deţinute, purtate şi folosite neautorizat, în lipsa carnetului de vânător, inculpaţii au braconat un exemplar de cerb nobil, de 157 de kg, cauzând fondului cinegetic al rezervaţiei naturale daune materiale, estimate la 25 de mii de lei.

Imediat după infracţiune, inculpaţii au tranşat animalul şi au mers pe la casele lor.

Despre acest caz oamenii legii au fost sesizaţi de către reprezentanţii rezervaţiei, care au auzit împuşcături, depistând şi urme de sânge. La scurt timp, inculpaţii au fost identificaţi, iar ulterior - deferiţi justiţiei.

În cadrul examinării dosarului în judecată, cei doi bărbați, de 28 şi 35 de ani, au reparat benevol daunele materiale, achitând în beneficiul rezervaţiei naturale suma prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Pentru fapta comisă, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la 8 luni închisoare, iar celălalt la 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii. De asemenea, ambii au rămas fără arme de vânătoare, acestea fiind confiscate în folosul statului.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: