Actualitate

Niki Lauda, fostul pilot de Formula 1, a decedat

"Cu tristețe adâncă anunțăm că dragul nostru Niki a murit pașnic luni, 20 mai 2019, înconjurat de familia sa", au spus rudele fostului pilot într-un e-mail citat de mass-media.

Lauda, legenda circuitelor din anii ’70 și ’80, a scăpat ca prin urechile acului de la moarte în 1976, victima unui accident la Grand Prix-ul german. Mașina lui a luat foc după o ieșire de pe pistă și a scăpat doar după intervenția altor piloți.

El a marcat istoria sportului pe care îl alesese în ciuda sfaturilor unui tată foarte bogat, fiind meticulos în pregătire și determinat la volan.

De asemenea, pasionat de aviație, a fondat, în 1979, compania aeriană Lauda Air, pe care a vândut-o către Austrian Airlines în 2002.

"Realizările sale unice ca sportiv și antreprenor sunt și vor rămâne de neuitat. Dinamismul său neobosit, sinceritatea și curajul său rămân un exemplu și o referință pentru noi", a subliniat familia sa.

"În afara vieții publice, a fost un soț, tată și bunic, iubitor și grijuliu. Ne va lipsi foarte mult", a adăugat familia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *