(video) Celebrul Niki Lauda a decedat la vârsta de 70 de ani

Lumea motorsportului şi-a pierdut încă o mare legendă. Triplul campion mondial la Formula 1 (1975, 1977, 1984) şi directorul non-executiv al echipei Mercedes-AMG, Niki Lauda, s-a stins din viaţă pe 20 mai, înconjurat de membrii familiei, tot acolo unde s-a născut, la Viena. Avea 70 de ani.

Foto: eluniversal.com.mx

„Cu profundă tristețe vă informăm că iubitul Niki ne-a lăsat luni, 20 mai 2019. Realizările sale unice ca un atlet și antreprenor vor rămâne pentru totdeauna. Interesul său neobosit în viață, rectitudinea lui și îndrăzneala rămâne un model de apreciat pentru noi toți. Departe de viața publică, el a fost un soț iubitor și grijuliu, tată și bunic. Îi vom simţi lipsa”, se spune într-o declarație a familiei lui Niki Lauda.

După un accident grav pe circuitul german Nurburgring în 1976, Lauda a avut în mod repetat probleme grave de sănătate cauzate de consecințele arsurilor și a altor leziuni primite în timp ce se afla într-un monopost care ardea până nu au intervenit colegi şi salvatori. Cu toate acestea, s-a întors deja pe piste după doar 42 de zile de la accident, finisând pe a patra poziţie la Monza. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub