Radu Mazăre, prima noapte la închisoare în România. Pasageră a avionului: Se uita într-un punct fix

Radu Mazăre şi-a petrecut prima noapte la închisoare, în România. Prima din sentinţa de 9 ani pe care o are de executat. El urmează să apară, în scurt timp, şi în instanţă, deoarece mai sunt pe rol alte patru dosare în care este acuzat de corupţie. Între timp este în carantină pentru 21 de zile.

Foto: digi

Îndată ce autotilitara care l-a adus pe Radu Mazăre la Penitenciarul Rahova a ajuns, porţile s-au închis, iar camerele de luat vederi nu au putut surprinde foarte multe detalii. Cert este că în următoarele 21 de zile, fostul edil se va afla aici, în carantină. Ulterior se va decide unde îşi va ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare.

El va executa pedeapsa în regim închis, ceea ce înseamnă că vizitele pe care le va primi vor fi mai rare și se va putea vedea cu rudele doar prin geam.

Avionul cu care a fost readus în ţară fostul primar al Constanţei a ajuns la Bucureşti în jurul orei 20.30.

Radu Mazăre a aterizat în România cu o întârziere de 20 de eminute, din cauza ploii puternice. Nu a fost însă scos în aeroport pe circuitul normal al pasagerilor, pentru că Reprezentantii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au vrut să Îl ţină Departe de camera de luat vederi.

Drumul din Madagascar până în ţară a durat aproape o jumătate de zi, cu o escală de câteva ore în Paris. În avionul plecat din capitala Franţei, Radu Mazăre a stat pe un loc din spate, lângă geam. Nu a purtat cătuşe, dar a fost tot timpul înconjurat de patru ofiţeri de poliţie, cei care au avut misiunea de a-l supraveghea.

„(Cum s-a comportat?)A fost bine. Se uita într-un punct fix”, povestește o pasageră a avionului în care era Radu Mazăre.

În timpul celor patru ore petrecute pe aeroportul din Paris, Radu Mazăre a fost ţinut în camera de gardă. Fiul şi avocata sa depuseseră deja o cerere pentru azil politic. Autorităţile franceze au respins solicitarea deoarece aceasta fusese făcută înainte ca fostul edil să ajungă măcar pe aeroport. În plus, el nu s-a aflat niciun moment pe teritoriul francez, ci în zona de tranzit.


Pub