Cel mai scump Porsche al momentului poate fi comandat cu una din şapte livrele clasice

Modelul Porsche 935 a fost inițial proiectat pentru curse. A doua generație a acestui model a fost dezvăluită recent, însă tot ceea ce îi lipsea a fost o ţinută potrivită.

Producătorul a decis să propună la comandă şapte versiuni de livrele clasice pentru numărul limitat de 77 de exemplare produse.

Foto: autoblog.md

Există mașini de curse marca Porsche pe care fanii motorsportului nu le vor uita niciodată. Designul lor legendar a contribuit la atingerea statutului de cult la fel ca în cele mai bune timpuri. Gama de culori diferite nu făcea un Porsche mai rapid, dar cu siguranță mai mult de dorit. O livrea, schema de culori aplicată fie cu vopsea sau cu autocolante, deține un loc special în inimile entuziaștilor de curse.

Ca şi atunci când un alb Porsche 935 cu livrea Martini, bazat pe modelul 911, rula cu mare viteză pe secţiunea Mulsanne a circuitului de la Le Mans, făcând acest „Moby Dick” ceva senzaţional. Sau chiar atunci când un Porsche a fost conceput pentru a se asemăna cu un animal de fermă, părţile sale exterioare arătau mai mult ca nişte tăieturi făcute într-o măcelărie şi de aici a fost poreclit „Pink Pig„, entuziasmul din clasa superioară de curse a fost incredibil.

Pentru a doua, recent prezentata generație Porsche 935, echipa de design împreună cu Grant Larson a dezvoltat șapte livrele clasice, oferind astfel o nouă interpretare a unei epoci apuse a motorsportului. Vezi lista completă pe AutoBlog.MD


Pub