PSRM, despre invitația blocului ACUM:„Nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova consideră propunerea de astăzi a blocului ACUM de a organiza ședința Parlamentului RM, „nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”.

Foto: UNIMEDIA

PSRM numește inițiativa blocului ACUM drept una „populistă”.

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii parlamentului.

În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri pre-electorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă.

Partidul Socialiștilor confirmă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Blocul ACUM a invitat PSRM la o Ședință Specială a Parlamentului, la ora 14:00, pentru a vota președintele Legislativului.


Pub