Socialiștii: “Vom face tot posibilul pentru ca proiectele sociale să fie implementate și în 2019”

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Eugenia Ceban, în cadrul briefing-ului din 20 mai, a declarat că fracțiunea PSRM și-a propus drept scop să facă tot posibilul pentru a menține familiile în țară, argumentînd că familia este pilonul societății. În acest context ea a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai și a amintit că anul 2019 a fost declarat de către Președintele RM, Igor Dodon, Anul Familiei.

Foto: psrm.md

“Indiferent că sunt persoane în etate sau familii tinere, Partidul Socialiștilor și-a propus drept scop să facă ceva bun pentru această societate ca să mențină familiile în țara noastră”, a spus consilierul municipal, subliniind că pe perioada mandatului, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, a elaborat și a propus spre examinare sute de proiecte sociale, multe dintre ele continuînd să fie puse în aplicare pînă în prezent.

Aceasta a enumerat proiectele care au fost implementate în 2018 și care continuă să fie implementate și în 2019. Printre care: alocația lunară în valoare de 1 mie de lei sub formă de asistență pentru tinerii specialiști care lucrează în structurile de stat timp de trei ani; o compensație de 700 de lei lunar pentru familiile, unde toți trei copii frecventează grădinița; cîte 700 de lei sub formă de asistență pentru 8 mii de copii din familii social vulnerabile pentru începutul anului școlar; asistență acordată familiilor tinere și pensionarilor; mese gratuite în cantinele sociale; angajarea oficială a 1 250 de asistenți personali; eliberarea compensațiilor pentru călătorii pentru 68 mii de persoane; instalarea soneriilor luminiscente în apartamentele persoanelor cu deficiențe de auz pentru 600 de familii și multe alte proiecte.

De asemenea, Eugenia Ceban a solicitat direcțiilor să prezinte în luna iunie, informații despre numărul beneficiarilor care au primit deja ajutorul financiar și despre cei care urmează să primească.

„Anul trecut, a existat o problemă pentru obținerea ajutorului. Opt mii de copii trebuiau să primească 700 de lei sub formă de asistență înainte de începutul anului școlar pentru a se pregăti de școală, dar, din diverse motive, au primit banii în septembrie-octombrie”, s-a indignat consilierul.

Consilierul municipal Anton Leadschii le-a reamintit celor prezenți că unul dintre proiectele pe termen lung inițiat de socialiști a fost plata unei compensații de 40% pentru agentul termic.

De asemenea, socialiștii au remarcat că vor face tot posibilul pentru ca proiectele sociale să fie implementate și în 2019, venind cu un apel către primărie de a nu împiedica implementarea acestora.


// console.log('no ads situation')