Ungheni: Ce spun specialiștii și șoferii prinși băuți la volan despre programul de reeducare prin vizite la morgă?

Programul de reeducare a conducătorilor prinși beți la volan a început deja în Ungheni. Zeci de șoferi au fost aduși la morga Spitalului Raional Ungheni, scrie expresul.md.

Foto: Youtube/poza simbol

Potrivit Irinei Șișcanu, șefa Biroului de Probațiune din Ungeni, programul de reeducare va dura trei luni, timp în care participanţii vor merge şi în alte secții spitalicești, pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere. Aceștia vor participa și la diverse instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase.

”Cred că niciodată nu voi pune gura pe băutură înainte de a urca la volan. Nu doar pentru că am văzut așa ceva, dar și pentru că pierdem timp și bani”, a declarat unul dintre șoferi imediat ce a ieșit din morgă.

„Poate că, psihologic, activitatea în morgă îi va influența pe unii, dar… Știind societatea noastră, mă gândesc că pedepsele trebuie să fie și mai dure”, afirmă Roman Ungureanu, șeful secției morfopatologie din cadrul Spitalului Raional Ungheni.

Potrivit medicului, nu este suficient să fie aduși la morgă, să li se aplice diverse pedepse. Persoanele respective trebuie să treacă un curs de psihoterapie, ca să fie ajutate să scape de acest viciu, a punctat dânsul.

De notat că această activitate face parte din programul ”Drink&Drive”, un nou mod de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan, consemnat și în pachetul de legi anti-alcool, aprobat anul trecut de Guvern. Programul respectiv prevede 12 sesiuni şi costă 4000 de lei, bani pe care-i plătesc şoferii prinși beți la volan.


Pub