Lanţul de restaurante al lui Jamie Oliver a intrat în faliment

Lanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat în faliment, punând în pericol circa 1.300 de locuri de muncă din cele 25 de localuri din Marea Britanie.

Foto: South China Morning Post

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie şi în întreaga lume cu emisiunile sale culinare şi a fondat lanţul de restaurante cu specific italian "Jamie's Italian" în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deţine şi restaurantul Barbecoa şi Jamie Oliver's Diner, transmite Agerpres.

"Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie", a scris celebrul chef pe Twitter.

"Sunt profund întristat de această situaţie. Vreau să mulţumesc personalului şi furnizorilor noştri care s-au implicat trup şi suflet în această afacere de peste un deceniu", a mai spus Jamie Oliver într-un comunicat, adăugând că doreşte "să mulţumească tuturor clienţilor care ne-au susţinut" de la lansarea în 2008 a "Jamie's Italian". "A fost o adevărată plăcere să vă servim", a mai spus el.

Mass-media britanică a informat că aceste restaurante au fost plasate sub administraţia judiciară a cabinetului KPMG, care va căuta de acum unul sau mai mulţi cumpărători pentru întreaga sau o parte a afacerii. În absenţa cumpărătorilor, restaurantele vor fi pur şi simplu închise, relatează AFP.


Pub