Ministrul Finanțelor sare în apărarea lui Dodon, după ce Băsescu l-a numit „pudelul” Moscovei

Reacție suprinzătoare din partea ministrului Finanțelor, după ce ieri, 20 mai, în cadrul unei conferințe de presă, Traian Băsescu l-a numit pe Igor Dodon „pudelul Moscovei”. Ion Chicu a scris pe o rețea de socializare că limbajul ex-președintelui României ar fi unul suburban și care depășește orice limită morală.

Foto: UNIMEDIA
Ion Chicu / Sursa:fb

Menționăm că ieri fostul președinte al României a spus că șefului statului de la Chișinău, Igor Dodon, i-ar fi venit mintea la cap, după ce a spus că Acordul de Asociere dintre RM și UE aduce beneficii Republicii Moldova.

„ Am văzut că „pudelul” Moscovei nu va mai denunța Acordul de Asociere. I-ar fi venit mintea la cap. Oricât nu ar vrea, nu îl ia Putin. [...] Ce m-a bucurat foarte mult, e că i-a ieșit din cap ideea de denunțare, ceea ce e mare lucru. Eu cred că i-a spus Putin, „du-te acolo că eu nu am bani să îți dau””, a conchis Băsescu.

Amintim că, la data de 4 decembrie 2018, Ion Chicu a fost înaintat pentru funcția de ministru al Finanțelor. Anunțul a fost făcut către premierul Pavel Filip de la tribuna Partidului Democrat.

La data de 10 decembrie 2018, Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Ion Chicu în funcția dată.


Pub