În România, un moldovean a rămas fără mașina de 14000 euro

PE SCURT

Un moldovean a rămas fără mașina pentru care a achitat 14000 euro. Aceasta după ce polițiștii de frontieră români au constatat că automobilul figura în bazele de date din Italia ca fiind bun căutat pentru confiscare.

Acum, poliţiştii de frontieră din România efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt.

PE LUNG

Cazul a avut la finele săptămânii trecute în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, B.A., cu dublă cetățenie(română și R. Moldova), în vârstă de 31 de ani.

Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Toyota Auris, înmatriculat în R. Moldova, an de fabricaţie 2016.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. În cadrul acestora, s-a constatat că automobilul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat recent autoturismul, plătind suma de 14.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.