Revoltă într-un penitenciar de maximă securitate din Tadjikistan. 32 de persoane au decedat

PE SCURT

Trei gărzi și 29 de deținuți au fost uciși într-o închisoare de maximă securitate din Tadjikistan, după ce un grup de militanți ai Statului Islamic au provocat o revoltă, anunță tass.ru.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 mai. 30 de militanți deosebit de periculoși, condamnați pentru implicarea în organizația teroristă, au luat ostatici trei ofițeri pentru a evada din colonia situată în orașul Vahdat, la 20 de kilometri de capitala Tadjikistanului.

PE LUNG

Condamnații erau înarmați cu „cuțite și alte arme reci”, a declarat Ministerul de Justiție al țării.

Negocierile cu rebelii s-au încheiat cu schimburi de focuri , în urma cărora au decedat trei angajați ai penitenciarului și 29 de deținuți.

Acesta este al doilea caz de tulburări în coloniile din Tadjikistan în ultimele șase luni.

În noiembrie 2018, a avut loc o revoltă într-o închisoare de maximă securitate din orașul Hudjand din nordul țării. Atunci, potrivit cifrelor oficiale, au fost uciși 21 de deținuți și două gărzi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.