PSRM nu a venit la discuții
Politic 21 mai 2019, 21:19 | 1216

Blocul ACUM Platforma DA și PAS este în continuare deschis pentru discuții asupra pachetului de proiecte de legi antioligarhice. Declarațiile au fost făcute astăzi, după încercarea deputaților formațiunii de a convoca o sesiune specială a Parlamentului. Propunerea a fost respinsă de PSRM, care a considerat-o „nefondată și care nu merită să fie luată în considerare”. Cei care nu vor da curs invitației vor trebui „să-și asume responsabilitatea pentru alegerile anticipate și menținerea regimului oligarhic”, au mai spus liderii Blocului ACUM.

Potrivit reprezentanților Blocului ACUM Platforma DA și PAS, consecințele crizei politice actuale se simt deja.

Reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS au mai spus că sunt deschiși în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de legi antioligarhice. În cazul în care nu se ajunge la consens, sunt gata chiar să iasă la proteste.

Reprezentanții fracțiunii PSRM nu au venit la Parlament, unde au fost invitați de Blocul ACUM, dar au emis un comunicat de presă, în care susțin că, pentru depășirea crizei politice, este necesară crearea unei majorități.

Contactat telefonic, ofițerul de presă al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, ne-a spus că declarațiile făcute de reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS sunt de natură politică. Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, nu ne-a răspuns la apeluri, iar ofițerul de presă al Partidului ȘOR, Alina Șargu, a declarat că va veni cu o reacție oficială mai târziu, ceea ce nu s-a întâmplat până în momentul editării știrii.

Opinia ta contează. Comentează!