Indignaţi de construcții în Căușeni
Social 21 mai 2019, 22:36 | 2838

În orașul Căușeni domnește fărădelegea - copacii dispar, iar în locul lor sunt ridicate clădiri, una lângă alta. O spun mai mulți locuitori, indignați de apariția unui nou edificiu fără autorizație. Pentru stoparea lucrărilor s-au strâns aproape 300 de semnături, însă autoritățile spun că este vorba despre o simplă ”gheretă”, în care nu văd o problemă.

Primele carcase din metal au fost puse la sfârșitul lunii martie, spune această femeie.

Potrivit cetățenilor, construcția este amplasată nu doar pe locul unde a fost verdeață, dar și pe o porțiune din trotuar...

În asemenea condiții, pietonii care traversează strada se pomenesc în peretele clădirii.

Aproape 300 de locuitori ai orașului au semnat o petiție, prin care cer autorităților, inclusiv celor din Chişinău, să intervină de urgență.

Construcția nu a fost sistată, deși Agenția pentru Supraveghere Tehnică a constatat că lucrările sunt executate fără autorizație. Fostul primar, dar și actualul, spun că nu este nevoie de autorizație.

Într-o discuție neînregistrată, inspectorul Direcţiei Centru al Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică, Dumitru Ungureanu, ne-a spus că acest tip de construcție necesită, totuși, autorizație. Între timp, primarul interimar al orașului Căușeni a anunțat-o pe inițiatoarea petiției că a trimis la poliție cererea oamenilor.

Grigore Repeșciuc nu ne-a spus cine este proprietarul clădirii, divulgând doar numele de familie al acestuia, Țurcanu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie