19:05:46 23.04.2024
Stiri

Dodon a găsit vinovatul: Președinția explică de ce șeful statului NU a fost invitat la inaugurarea lui Vladimir Zelenski

Politică 21.05.2019 10:00 Vizualizări1777 Autor: Ziarul National
Dodon a găsit vinovatul: Președinția explică de ce șeful statului NU a fost invitat la inaugurarea lui Vladimir Zelenski facebook


Președintele Igor Dodon, care în 2016 spunea că peninsula Crimeea ar aparține Rusiei, nu a ajuns luni la Kiev pentru a participa la inaugurarea lui Vladimir Zelenski.

Administrația prezidențială de la Chișinău a găsit și un vinovat pentru această situație - fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko.

„În ce privește ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, din câte cunosc, conform decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”, a declarat consilierul președintelui R. Moldova în domeniul politicii externe, Aureliu Ciocoi.

Acesta a mai adăugat că R. Moldova și Ucraina au stabilite relații de prietenie și în viitor va avea loc o întrevedere Dodon – Zelenski.

„În mod tradițional, R. Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între președintele R. Moldova, Igor Dodon și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens”, a punctat Ciocoi.

De menționat că, din partea R. Moldova, la ceremonia de învestire a președintelui Zelenski a participat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. Acesta a avut și o scurtă întrevedere cu Vladimir Zelenski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md