02:35:31 20.04.2024
Stiri

Fracțiunea PSRM, despre propunerea „ACUM” de a organiza o ședință specială a Parlamentului: „Inițiativă POPULISTĂ, care nu merită luată în considerare”

Politică 21.05.2019 12:05 Vizualizări1589 Autor: Ziarul National
Fracțiunea PSRM, despre propunerea „ACUM” de a organiza o ședință specială a Parlamentului: „Inițiativă POPULISTĂ, care nu merită luată în considerare”


Cei 35 de deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu vor da curs invitației Blocului „ACUM” de a se întruni, astăzi, într-o ședință specială a Parlamentului în cadrul căreia să fie aleasă conducerea Parlamentului și votate inițiativele legislative antioligarhice.

„PSRM consideră propunerea de astăzi a Blocului „ACUM” de a organiza ședința Parlamentului R. Moldova nefondată și care nu merită să fie luată în considerare. Această inițiativă populistă a reprezentanților Blocului „ACUM” nu ne poate surprinde nici pe noi, fracțiunea PSRM din Parlamentul R. Moldova, nici pe majoritatea cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al socialiștilor.

Potrivit PSRM, pentru a depăși criza politică „este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului”.

„În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri preelectorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă. PSRM confirmă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”, conchid socialiștii.

De menționat că reprezentanții Blocului „ACUM” au anunțat că-i așteaptă astăzi pe socialiști, începând cu ora 14.00, la o ședință specială a Legislativului, în cadrul căreia urmează să fie alese organele de conducere ale Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md