(foto) Bentley a creat una dintre cele mai scumpe cărţi din lume

Compania Bentley continuă să-şi aniverseze cei 100 de ani de la apariţie prin diverse lansări şi evenimente în acest an, iar de această dată a decis să o facă printr-o carte, una dintre cele mai grele şi scumpe din lume. Aceasta se numeşte Bentley Centenary Opus.

În total vor fi editate 607 exemplare, dintre care doar şapte vor costa mai scump decât un nou Bentley Continental GTC.

Cartea, pe care Bentley o numeşte cea mai grea dedicată unui brand auto (circa 30 kilograme), va spune cititorului despre victoriile din Le Mans în anii 1920, modele de cult, precum și oameni care au stat la originea companiei. Ultimul capitol din Bentley Centenary Opus este dedicat viitorului mărcii: păstrarea valorilor și dezvoltarea tehnologiei.

Bentley Centenary Opus va exista în trei variante diferite. Cea mai simplă se numeşte Centenary Edition şi va fi imprimată în 500 de exemplare. Pentru aceasta se poate alege una din cele patru culori pentru coperta din piele. Preţul este de 3.000 de lire sterline.

Vezi şi: (video) O carte despre Ferrari cu o greutate de 37 de kg va fi vândută la licitaţie. Costă cât un Porsche nou

A doua se numeşte Mulliner Edition şi conţine fotografii cu modele de cult şi realizate cu un vechi aparat de fotografiat Polaroid, 56 de desene cu acuarelă pe hârtie de mătase, o bucată din anvelopa maşinii Speed 8 câştigătoare a cursei de la Le Mans în anul 2003, dar şi o husă din aluminiu. Prețul ediției este de 12.500 de lire sterline şi va exista în 100 de exemplare.

Cea mai scumpă variantă a cărții se numește 100 Carat Edition și costă 200.000 de lire sterline. Fiecare dintre cele doar șapte exemplare este încrustată cu diamante cu o greutate totală de 100 de carate, iar sigla Bentley de pe copertă este decorată cu aur alb sau platină.

Cartea are în total nouă capitole şi peste 800 de pagini. Printre opţiuni se numără fotografierea şi includerea imaginilor cu maşinile proprii ale viitorului posesor de carte, dar şi inscripţionarea numelui său pe copertă.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner – limuzina supremă de colecţie

Poţi vedea mai multe detalii pe www.thisisopus.com/Bentley

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/