(foto/video) Un unic Pagani Huayra BC Macchina Volante îşi caută un nou proprietar

(update) Am primit un răspuns de la vânzător, la solicitarea a afla preţul cerut pe ea. Acesta este de 5.000.000 de dolari şi nu mai mult.


Acum trei ani, producătorul italian de maşini super sport exclusiviste – Pagani – a lansat seria de maşini Huayra BC, limitată la doar 20 de exemplare. Una singură din ele este un one-off, făcut în 2017 la comanda colecţionarului Kris Singh (care mai deţine un unic Huayra La Monza Lisa), iar acum este de vânzare.

Automobilul se numeşte Pagani Huayra BC Macchina Volante!

Denumirea automobilului i se trage de la aparatul de zbor făcut cândva de celebrul Leonardo da Vinci şi se deosebeşte printr-o serie de modificări în comparație cu celelalte 19 Huayra BC “normale”. Cele mai multe dintre ele se regăsesc în partea posterioară. Elementul nou cel mai izbitor este o priză de aer din fibră de carbon, sub forma unui snorkel, care se întinde deasupra acoperişului şi formează un tot întreg cu panoul ce acoperă motorul.

Alte două prize de aer se pot observa pe aripile posterioare ale maşinii, unele prin care curenţii de aer sunt orientaţi spre roţi. Diferite sunt şi oglinzile retrovizoare exterioare, preluate de la modelul Zonda F, care sunt puţin mai mari decât cele originale ale Huayra BC şi au un mic drapel italian pe ele.

Exteriorul combină panouri strălucitoare din fibră de carbon expusă la vedere, cu alte elemente lăcuite într-un albastru electric şi cu accente în aceeaşi nuanţă pe lamele difuzorului sau inelele jantelor originale (acum stau unele aurii).

Interiorul este chiar mai intimidant, dominat de inserţii din aluminiu negru polişat și Alcantara, combinate cu fibră de carbon și accente albastre. Scaunele sunt tapiţate şi cu o ţesătură ce are un pattern, care îl imită pe cel al scaunelor din Mercedes-Benz W196, maşină cu care pilotul Juan Manuel Fangio a dominat în sezonul Formula 1 din 1955.

O altă referire la pilotul argentinian și mașina sa de curse este numărul 12 care se găsea anterior pe spoilerul extrem. Acelaşi număr îl are în prezent pe caroserie şi exclusivistul Huayra La Monza Lisa.

Vezi şi: (video) Client norocos. Pagani i-a reparat maşina unică în lume şi încă i-a îmbunătăţit-o

Din punct de vedere tehnic nu s-au făcut schimbări. Automobilul este propulsat în continuare de un V12 twin-turbo de 6.0 litri, care produce 755 CP şi 1.100 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în sub trei secunde, iar viteza maxim poate depăşi 370 de km/h. Cutia de viteze este una robotizată Xtrac cu şapte rapoarte. Tracţiunea e pe puntea din spate. Greutatea îi este de doar 1.218 kg.

Modelul mai are un eşapament din titan, mecanisme de frânare carbo-ceramice, jante din aluminiu, anvelope Pirelli P-Zero Corsa din 12 componente speciale, suspensie realizată din aluminiu folosit în industria aerospaţială şi alte lucruri interesante.

Vezi şi: (video) Ultimul Pagani Huayra Coupe a fost livrat proprietarului

Preţul maşinii se comunică doar la solicitare. Drept bonus se oferă şi un set de genţi scumpe. În spaţiul virtual circulă informaţia că maşina l-ar fi costat pe primul proprietar în jurul a patru milioane de dolari.

Vezi şi: (video) Horacio Pagani, filmat în Londra în fruntea unui convoi de maşini care costă în total $30 de milioane

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/