(video) Premieră: Noul Renault Megane R.S. Trophy-R se prezintă cu un record pe Nurburgring

Renault a prezentat astăzi, la ora 16:00, ora Moldovei, un nou reprezentat al familiei de modele sportive Megane R.S. Trophy-R. Aceasta îşi are începuturile de acum 15 ani şi a stabilit în timp câteva recorduri pe circuitul german Nurburgring printre maşinile compacte cu tracţiune faţă.

S-a întâmplat din nou în 2019, timpul fiind mai bun decât cel înregistrat de noua generaţie Honda Civic Type R, model căruia i-a aparţinut performanţa din aprilie 2017.

Deocamdată Renault Sport nu a dezvăluit toate detaliile despre model, urmând să o facă mai târziu, dar aflăm că acest automobil are acelaşi motor ca şi un Megane R.S. Trophy (300 CP). Se deosebeşte însă prin agilitate mărită, datorită greutăţii scăzute cu până la 130 de kg (față de un Megane R.S. Trophy fără opționale), prin aerodinamica-i modificată şi prin setări mai radicale ale şasiului. Cutia-i de viteze va fi cel mai probabil doar una manuală.

Se mai menționează despre partenerii care au contribuit la dezvoltarea modelului, semn că există unele componente de-ale lor pe maşină: pe partea de eşapament au fost responsabili cei de la Akrapovič, pe partea de frâne cei de la Brembo, anvelopele au fost oferite de Bridgestone, amortizoarele de către Öhlins, iar Sabelt a livrat nişte scaune de curse.

Megane R.S. Trophy-R a înregistrat în ziua de 5 aprilie 2019 un timp de 7:40.100 minute pe bucla Nordschleife cu o lungime de 20.6 km (cel care se lua în considerare pentru recorduri până acum*), iar timpul de referinţă în care s-a parcurs distanţa oficială a unui tur – 20.832 km – a fost de 7 minute şi 45.389 secunde.

În spatele volanului s-a aflat pilotul de teste Laurent Hurgon, acelaşi conducător care în 2014 a stabilit un record anterior cu un Megane III R.S Trophy-R, pentru prima dată înregistrând un timp mai bun de opt minute (7:54.36).

Lansarea noului Renault Megane R.S. Trophy-R pe piaţă va avea loc până la sfârşitul lui 2019. Modelul va fi disponibil într-o ediţie limitată la doar 100 de exemplare!

Prima apariţie publică va fi în această zi de vineri în cadrul etapei de Formula 1 din Monaco, fiind condus de piloţii Daniel Ricciardo şi Nico Hulkenberg.

*Nordschleife: un nou tur oficial. Până în 2019, majoritatea recordurilor au fost înregistrate pe o distanţă de 20.600 km: începutul turului fiind stabilit la sfârșitul zonei T13, iar finalul pe linia de start / sosire. Din anul 2019, turul oficial pe Nürburgring este de 20,832 km: începutul și sfârșitul acestuia fiind stabilit pe linia de start / sosire (începutul lui T13). În acest context, cronometrarea pentru Megane R.S. Trophy-R este înregistrată în categoria compactelor (vehicule standard fără modificări)!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/