image
Sursa foto: thesun.com

Uluitor: 40.000 de euro un bilet la negru la Liverpool-Tottenham

Circa 17.000 de suporteri ai lui Liverpool vor asista la finala UEFA Champions League, din 1 iunie, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Aşa a decis UEFA să împartă biletele pentru meciul Liverpool-Tottenham. Un număr similar de bilete au primit şi fanii lui Tottenham.

Ca de obicei în ultimii ani, procurarea unui tichet duce la apariţia unor adevărate nebunii. Unii îşi vând diferite bunuri, alţii îşi golesc conturile sau fac împrumuturi la bancă pentru a face rost de banii necesari.

Dar ce se preconizează acum este de-a dreptul incredibil. Un bilet câştigat la tombolă a ajuns să fie scos la vânzare în mediul online cu 35.000 de lire sterline, adică în jur de 40.000 de euro!

În faţa unor astfel de acţiuni, clubul a reacţionat imediat şi a ameninţat cu sancţiuni dintre cele mai dure. Inclusiv interzicerea accesului pe Anfield Road.

"FC Liverpool a oferit sfaturi suporterilor cu privire la vânzarea şi cumpărarea de bilete pentru finala Ligii Campinilor prin intermediul siteurilor neoficiale de ticketing. Fanii sunt avertizaţi că achiziţionarea biletelor prin surse neoficiale nu garantează autenticitatea lor", a precizează pe clickliverpool.com.

Clubul a pus la dispoziţia fanilor un program prin care speră să poată opri aceste vânzări. Comercializarea biletelor fără acceptul clubului reprezintă o infracţiune. De asemenea, Liverpool va impune şi sancţiuni care vor merge de la imposibilitatea cumpărării de bilete până la interdicţia pe termen nedeterminat pe Anfield Road.

Liverpool a anunţat deja că biletele cele mai ieftine costă 60 lire sterline (70 de euro), dar reprezintă doar 20% din cele alocate pentru ''cormorani''. Cele mai multe tichete, 54%, au preţuri de 154 lire sterline (180 de euro), 21% vor costa 385 lire sterline (447 de euro) şi 5% se vor vinde cu 513 lire sterline (595 de euro). Liverpool a primit în plus 300 bilete pentru staff-ul clubului, familiile şi prietenii jucătorilor.

Stadionul din Madrid are o capacitate de 68.000 locuri, ceea ce înseamnă că peste 30.000 de tichete vor merge spre comitetul local de organizare, UEFA, federaţiile naţionale, sponsori şi partenerii comerciali, reţele de televiziune.

Englezii vor plăti mai mult pentru a urmări finala de la Madrid decât au făcut-o pentru cea din sezonul trecut. Ln finala de la Kiev, unde Liverpool a fost învinsă de Real Madrid (1-3), preţul biletelor a variat între 61 şi 394 lire sterline (faţă de 71 de euro - 544 de euro).

Damir Skomina, din Slovenia, va conduce cel mai important meci din cupele europene, finala Ligii Campionilor, a anunţat UEFA. Ultimul act al cele mai importante competiții europene intercluburi va opune echipele engleze Tottenham Hotspur şi Liverpool, pe 1 iunie, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

Damir Skomina, care are 42 de ani şi este arbitru internaţional din 2002, a condus finala Europa League din 2017, Manchester United - Ajax Amsterdam, şi Supercupa Europei din 2012, dintre Atletico Madrid şi Chelsea. De asemenea, el a fost arbitru de rezervă la finala Ligii Campionilor din 2013, Bayern Munchen - Borussia Dortmund.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: