image
Sursa foto: poliția.md

Arme, muniții și droguri, ridicate în urma a 13 percheziții; Trei suspecți au fost reținuți

Un grup de persoane din orașul Ștefan Vodă și Chișinău, suspectate de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă, a fost deconspirat.

Ca urmare a 13 percheziții efectuate de polițiști în Chișinău, Ialoveni și Ștefan Vodă, la domiciliile și mijloacele de transport a figuranților, au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni și telefoane mobile ce aparțin figuranților.

De menționat, gruparea a fost documentată de către ofițerii de investigație timp de câteva luni de zile, astfel, de către agentul sub acoperire au fost achiziționate câteva grenade, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Obiectele au fost sigilate conform procedurii şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.

În acestsens a fost inițiată o cauză penală pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, și sustragerea lor.

La moment trei persoane persoane sunt reținute. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la doi la șapte ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: