image
Sursa foto: unian.net

Noul președinte al Ucrainei, învestit în funcție; Zelenski dizolvă Rada Supremă și anunță alegeri anticipate

Noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a fost învestit astăzi în funcție. La câteva minute după aceasta, Zelenski a anunțat că dizolvă Rada Supremă (Parlamentul).

„Dizolv Rada Supremă de legislatura a 8-a. Slavă Ucrainei!”, a declarat Zelenski într-o adresare către popor.

„Permiteți-mi să citez un actor american care a devenit un mare președinte american (n.r. - Ronald Reagan): „Guvernul nu ne rezolvă problemele - guvernul este problema noastră”. Alegerea mea demonstrează că cetățenii sunt obosiți de politicieni cu experiență, sistemică și umflată care, în 28 de ani, au creat o țară de oportunități - oportunități de mită, fluxuri,", a declarat Zelenski în discursul său.

El a menționat că visul comun al ucrainenilor este calea spre Europa, iar durerea comună - războiul din Donbas. A mai spus că Ucraina este pregătită pentru a reîncepe dialogul cu Rusia, doar cu o singură condiție - eliberarea prizonierilor de război. „Nu noi am început războiul, dar noi trebuie să-i punem capăt”, a menționat Zelenski.

Noul președinte al Ucrainei le-a cerut funcționarilor să nu pună în birouri portrete cu chipul său și le-a sugerat să-și aducă poze cu copiii lor.

Amintim că Vladimir Zelenski a câștigat, pe 21 aprilie, cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, în fața lui Petro Poroșenko. El a obținut peste 73 la sută din voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: