image
Sursa foto: captură Youtube

Eurovision 2019: Gestul controversat prin care Madonna i-a înfuriat pe organizatorii israelieni, în finala show-ului

Concertul susținut de Madonna în finala Eurovision 2019 din Tel Aviv a stârnit reacții aprinse, după ce artista a inclus în show-ul său doi dansatori purtând steagurile Israelului și al Palestinei.

Madonna a urcat pe scenă îmbrăcată cu o capă de culoare neagră și un plasture pe ochi și a interpretat melodia „Like a Prayer” și noul ei single, „Future”. Deși a fost somată de activiști să nu participe la finala Eurovision 2019, Madonna a ignorat apelurile și a urcat pe scena de la Tel Aviv.

Însă acum organizatorii concursului spun că includerea în show-ul Madonnei a celor două steaguri israelian și palestinian nu au fost aprobate în avans și nu fuseseră incluse la repetiții.

„În timpul transmisiunii live, doi dintre dansatorii Madonnei au afișat pentru o scurtă perioadă de timp steagurile Israelului și Palestinei pe spatele costumației lor. Aceste elemente nu au făcut parte din repetiția care a fost aprobată. Eurovisionul este un eveniment non-politic, iar Madonna a fost informată asupra acestui lucru”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Madonna EurovisionMadonna Eurovision

Dacă prestația cântăreței pe scenă a fost catalogată de mulți drept un dezastru, Madonna a primit în schimb laude pentru decizia sa de a se folosi de o platformă cu expunere largă pentru a face o declarație politică.

Madonna EurovisionMadonna Eurovision

„Deși prestația a fost slabă, Madonna a reușit să încalce principiile Eurovisionului prin introducerea steagurilor pe spatele celor doi dansatori. Ce risipă de bani a fost Eurovision 2019”, a scris jurnalistul Luke Baker.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: