image
Sursa foto: nytimes.com

Cel puţin zece civili, inclusiv copii, au fost ucişi în lovituri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib

Cel puţin 10 civili, inclusiv cinci copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib, unde ONU se teme în legătură cu „o catastrofă umanitară''.

Potrivit OSDO, care dispune de o largă reţea de surse în Siria aflată în război, cinci copii, patru femei şi un bărbat şi-au pierdut viaţa în aceste bombardamente în Kafranbel, în cursul nopţii de duminică spre luni, scrie agerpres.ro.

Loviturile aeriene au avut loc în apropiere de un spital din această localitate, scoţându-l din uz, afirmă OSDO. Un corespondent al AFP la faţa locului a constatat că cel puţin cinci case din apropiere de Kafranbel au fost total sau parţial distruse.

Duminică, armata rusă a anunţat că forţele preşedintelui Bashar Al-Assad au încetat focul „în mod unilateral, începând cu ora 00:00 pe 18 mai'', în bastionul Idlib. Dar o organizaţie a afirmat că bombardamentele au continuat, în pofida acestui anunţ.

De la sfârşitul lunii aprilie, forţele siriene şi Rusia, aliată a Damascului, şi-au intensificat atacurile asupra provinciei Idlib, zonă decretată „de dezescaladare'' de la începutul lui septembrie, făcând să planeze temerile privind o ofensivă de mare anvergură pentru a prelua controlul acestei ultime enclave aflate sub controlul jihadiştilor.

Vineri, ONU a avertizat - în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate - în legătură cu riscul unei 'catastrofe umanitare în Idlib, dacă violenţele vor continua.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: