„Regulile sunt egale pentru toți”. Ruslan Codreanu nu s-a răzgândit în privința retragerii autorizațiilor de vânzare de la comercianții de lactate și carne

În urma protestului de ieri, 19 mai, din fața Primăriei Chișinău, unde mai mulți producători de lactate și carne s-au arătat nemulțumiți că municipalitatea le-a retras autorizațiile de vânzare, astăzi, 20 mai, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a reiterat că „regulile sunt egale pentru toți” și nu va permite agenților economici să comercializeze produsele pe trotuare.

Foto: UNIMEDIA

„Eu aș putea să mă lansez în multe acuzații către un agent economic sau altul, dar nu o voi face. Cred că agentul economic și-a făcut suficientă publicitate și are o listă mare de consumatori și îl invit să vină cu abordări inovative. Regulile sunt egale pentru toți. Staționarea și parcarea în zone verzi, și pe trotuare este interzisă. Este mai mult de jumătate de an de când ne luptăm cu comerțul stradal”, a menționat Codreanu în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Menționăm că la data de 14 mai, o cisternă cu lapte a fost vărsată în fața primăriei Chișinău de un fermier revoltat, care susține că autoritățile municipale fac presiuni asupra producătorilor. Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că fermierul comercializa lapte în locuri neautorizate și din mașini, deși nu ar fi obținut autorizație în acest sens de la ANSA.

UNIMEDIA amintește că proprietarul unei ferme de bovine din Republica Moldova, pe nume Costel Străjescu, a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău ca să intervină pentru a-l ajuta să nu-și pună afacerea pe brânci. Într-un apel video, plasat pe pagina de facebook, fermierul susține că după ce primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate provizoriu, el nu-și mai poate comercializa produsele. Mai mult, Costel Străjescu arată că are datorii de peste patru milioane de lei, bani ce au fost investiți în fermă.


Pub