Unde e Pavel Filip? Prim-ministru nu participă la ceremonia de învestire a lui Vladimir Zelensky

Premierul Pavel Filip nu participă la ceremonia de învestire a noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky. În imaginile live din cadrul ceremoniei se observă că este prezent doar Ministru de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Foto: Captura

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Filip nu a putut participa din cauza unor probleme de sănătate.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă la inaugurarea președintelui nou-ales al Ucrainei Volodymyr Zelensky, care se desfășoară astăzi la Kyiv.

Autoritățile de la Kyiv au lansat o invitație de participare la ceremonia de inaugurare a președintelui nou-ales al Ucrainei în adresa Prim-ministrului Republicii Moldova, care din motive de sănătate nu poate fi prezent la eveniment. Reieșind din aceste circumstanțe la ceremonia de inaugurare Republica Moldova va fi reprezentată de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, se arată într-un comunicat.

De menționat că statele baltice au fost reprezentante de oficiali de nivel înalt.

Vladimir Zelensky / Sursa:Captura
Vladimir Zelensky / Sursa:Captura

UNIMEDIA amintește că potrivit inforesist.org. prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, urma să participe la ceremonia de învestire a noului președinte ales al Ucrainei, Vladimir Zelensky.


Pub