De la 1 iunie, în fiecare sector al capitalei vor fi organizate iarmaroace sezoniere

La solicitarea mai multor producători, începând de la data de 1 iunie, zilnic în fiecare sector al capitalei vor fi organizate iarmaroace sezoniere. Despre aceasta a anunțat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Foto: UNIMEDIA

„Iarmaroacele vor fi organizate exclusiv pentru producătorii autohtoni, nu pentru fructe exotice. Vrem să falicităm comercializarea produselor autohtone. Cred că și prețurile vor fi mai mici, spre deosebire din rețelele de supermarketuri. Suntem gata să încheiem contracte de salubrizare pentru a crea confort”, a declarat Codreanu.

O altă inițiativă din partea municipalității este de a crea, la fiecare două săptămâni, iarmaroc sezonier și pe strada Veronica Micle, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri și Al. Pușkin.

„Să începem să popularizăm strada respectivă pentru a o transforma în pietonală. O dată la două săptămâni să fie iarmaroc, iar în altă săptămână se fie competiții sportive”, a mai adăugat edilul.

Ce ține de iarmaroacele din sectoare, pretorii vor decide locația desfășurării acestora. De asemenea, va fi un panou informativ cu detalii despre eveniment.

În acest sens, agenții economici vor fi obligați de a prezenta preturii doar o cerere prealabilă despre locul unde își dorește să vândă fructele și legumele.


Pub