Ministrul MAEIE, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu președintele nou-ales al Ucrainei, Vlodimir Zelensky. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu președintele nou-ales al Ucrainei, Vlodimir Zelensky. Oficialii au discutat despre relațiile moldo-ucrainene și dezvoltarea acestora în viitor.

Foto: mfa.gov.md

„În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a transmis felicitările conducerii Republicii Moldova noului Președinte al Ucrainei, exprimându-și convingerea că dialogul politic și cooperarea bilaterală dintre două state se vor dezvolta în continuare în ascensiune. Remarcând relaţiile istorice de bună vecinătate dintre Republica Moldova şi Ucraina, dar şi provocările comune, Ministrul Tudor Ulianovschi a evidenţiat că prin eforturi conjugate pot fi realizate proiecte reciproc avantajoase”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE.

Zelensky a menționat că Ucraina este interesată în dezvoltarea unui dialog constructiv cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, exprimându-și disponibilitatea de a se implica în acest proces.

Zelensky și Ulianovschi / Sursa:mfa.gov.md
Zelensky și Ulianovschi / Sursa:mfa.gov.md

UNIMEDIA amintește că Vladimir Zelensky a fost învestit astăzi, 20 mai, în funcția de președinte al Ucrainei. Acesta a ținut un discurs în care a declarat că va dizolva Parlamentul țării și își dorește organizarea alegerilor anticipate.

Inițial se anunțase că prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa la inaugurare, însă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Filip nu a putut participa din cauza unor probleme de sănătate.


Pub