Sfaturi practice: Cât te costă, de fapt, o vacanță la mare în Nisa, cu zbor direct din Chișinău

Jurnalista de la diez, Elena Baranov și câțiva prieteni de-ai ei vor vara aceasta la mare, în Nisa, dar la preț mai puțin „aristocratic”. Echipa #diez i-a sărit în ajutor: Liubomir, cu un număr de telefon al cumătrului de la agenția de turism, iar Alexandru, călător înrăit, a învățat-o cum să-și optimizeze bugetul. La ce concluzie a ajuns Elena și de ce moldovenii se sperie, apropo, nemotivat, când aud de Nisa, aflați mai jos.

Foto: Travel Fashion Girl

Drumul

Zbor direct din Chișinău oferă doar Air Moldova. În reclame, compania afișează prețuri începând cu 99 de euro într-o direcție, dar Elena și prietenii săi vor să meargă la Nisa în a doua jumătate a lunii iunie, deci prețurile la bilete sunt mai mari.

Elena a găsit bilete cu 280 euro de persoană, tur-retur, pentru perioada 17-24 iunie. Unul din primele avantaje este că Air Moldova acum hrănește mai bine pasagerii și îi servește cu vin, deci gașca poate economisi 2 mese și cel puțin 2 sticle cu vin.

Cazarea

Graficul cursei Chișinău – Nisa poate părea nu tocmai comod. Avionul ajunge în Nisa seara, la 21.30. De aici, sunt două variante pentru Elena și prietenii săi: merg în club sau la culcare. Dacă se duc la locul de cazare, a doua zi vor fi odihniți și vor putea avea o zi plină de excursii și mare. Deocamdată ei sunt în dilemă.

Cei 4 prieteni care au luat în calcul perioada de 17-24 iunie pentru această vacanță, au găsit pe airbnb.com oferte de cazare de tip apartament. Ca să le fie mai comod, au planificat 2 zile de cazare mai aproape de plajă, 3 zile mai aproape de centrul orașului și alte 2 zile, într-o altă latură a orașului.

În raza orașului Nisa, o noapte de cazare costă între 40 și 50 euro pentru 4 persoane sau câte 10-13 euro pe noapte de persoană.

Ei vor să stea cazați în Nisa, dar să viziteze și celebrele orașe din vecinătate: San Remo (55 km distanță), Cannes (40 km distanță) și Monte Carlo (21 km distanță).

Până acum, Elena și prietenii săi ar cheltui aproximativ câte 360 euro euro pentru 7 zile de vacanță în Nisa. Aceste cheltuieli includ zborul tur-retur și cazarea.

Mâncarea

Travel Fashion Girl / Sursa:Travel Fashion Girl

Gașca vrea să guste din bucatele cu specific local, dar să nu exagereze. Ei planifică să iasă în oraș în fiecare seară, la un suc sau o bere, dar să ia cina în localuri doar uneori seara. În rest, ziua să-și pregătească sandwich-uri, să mănânce în apartament etc. Cu o astfel de organizare, unei persoane i-ar ajunge 200 euro pentru mâncare timp de o săptămână.

Concluzii

Travel Fashion Girl / Sursa:Travel Fashion Girl

În final, Elena și prietenii săi au ajuns la un buget de aproximativ 560 euro de persoană, pentru 7 nopți de vacanță în Nisa. Ei nu au calculat transportul public prin oraș și transportul către cele 3 orașe pe care vor să le viziteze – San Remo, Monte Carlo și Cannes. Bugetul nu va crește însă cu mult. De exemplu, o călătorie cu trenul până la San Remo te costă circa 7 euro.

Recomandări

Dacă preconizați să mergeți în vacanță în Nisa, cumpărați biletele din timp, pentru că prețurile au tendința de a crește la fel ca temperatura vara.


Pub