(video) Traian Băsescu, despre Igor Dodon: Am văzut că „pudelul” Moscovei nu va mai denunța Acordul de Asociere

Fostul președinte al României spune că șefului statului de la Chișinău, Igor Dodon, i-ar fi venit mintea la cap, după ce a spus că Acordul de Asociere dintre RM și UE aduce beneficii Republicii Moldova.

„ Am văzut că „pudelul” Moscovei nu va mai denunța Acordul de Asociere. I-ar fi venit mintea la cap. Oricât nu ar vrea, nu îl ia Putin. [...] Ce m-a bucurat foarte mult, e că i-a ieșit din cap ideea de denunțare, ceea ce e mare lucru. Eu cred că i-a spus Putin, „du-te acolo că eu nu am bani să îți dau””, a conchis Băsescu.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon a participat pe 9 mai la recepția oferită de Delegația Comisiei Europene la Chișinău cu ocazia Zilei Europei, unde a declarat că rezultatele Republicii Moldova pe calea reformelor în cadrul „Parteneriatului Estic”, au fost numite inițial drept „o poveste de succes”, însă, ulterior, țara noastră a devenit un „enfant terrible”. „Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova și Uniunea Europeană acum 5 ani a fost supus mai multor critici. Pentru Republica Moldova este importantă existența unui echilibru în politica externă, protejarea și promovarea interesului nostru național urmând a fi o prioritate absolută pentru instituțiile publice ale țării, indiferent de nivelul acestora. Îmi exprim încrederea că prin promovarea unei politici interne și externe pragmatice, Republica Moldova are toate șansele să devină în scurt timp acel pod de legătură între Vest și Est”, a declarat Igor Dodon.


Pub