Apartamente, vile, automobile și un venit de peste 4 milioane de hrivne: Cu ce avere a intrat Vladimir Zelensky în funcția de președinte al Ucrainei

Președintele nou-ales al Ucrainei, Vladimir Zelensky, locuiește în satul Ivankovici, Ucrana, aflat la 35 km de Kiev, iar, potrivit declarației de avere, în această localitate fostul actor este proprietarul unei case de 352 m², prețul unui metru pătrat începe de la 25 mii de hrivne.

Foto: 112.International

De asemenea, potrivit documentului, familia Zelensky, mai deține patru apartamente în capitala Ucrainei, un teren, un apartament în Yalta, Crimeea, 10 camere de hotel în Georgia, ce sunt încă în lucrări de construcție.

Vladimir Zelensky mai are două apartamente la Kiev, pe care le deține împreună cu partenerii de business.

Soții Zelensky au mai declarat două locuințe în Italia și două apartamente ce le închiriază în Marea Britanie, dar și două automobile - un Range Rover și un Mercedes Benz S 200, șase perechi de ceasuri și valori mobiliare, scrie currenttime.tv.

Pentru anul 2018, Zelensky a câștigat aproape 4 milioane 170 mii de grivne (aproape 160 mii de dolari). Președintele a declarat, de asemenea, 400 mii dolari în contul în PrivatBank, 1 milion grivne (38 mii dolari) în OTP Bank, 190 mii dolari și 100 mii € în numerar.

UNIMEDIA amintește că Vladimir Zelensky a fost învestit astăzi, 20 mai, în funcția de președinte al Ucrainei. Acesta a ținut un discurs în care a declarat că va dizolva Parlamentul țării și își dorește organizarea alegerilor anticipate.


Pub